OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EN: I have been telling myself for a while that I need to cook Quiche Lorraine. Also, I have been telling myself that I have to launch my own blog. A blog about all sorts of recipes that I have tested, created, borrowed and enjoyed.Finally, I did it. In my first post you will discover a wonderful Quiche Lorraine recipe. RO: De ceva vreme tot spun că trebuie să gătesc Quiche Lorraine. Tot de ceva vreme spun că îmi voi lansa propriul blog. Un blog în care să povestesc despre felurite rețete testate, inventate, împrumutate, pe scurt, rețete savurate.În cele din urmă am reușit.  Așadar, vă prezint în cadrul primei postări o minunată rețetă de Quiche Lorraine.

Ingredients:

  • For the pastry

200g flour plus extra for dusting the table

Pinch of salt

75g of butter, plus extra for greasing the tray

water

(you can use also made pastry)

  • For the filling

250 g English cheddar or any cheese similar  to it,  grated

4 tomatoes, sliced

200 g bacon, chopped

5 eggs

100 ml milk

200 ml double cream

Salt- *tip- if the bacon you are using is really salty (like the one i used) then you can skip the salt for the filling

Freshly ground black pepper

Fresh / dry thyme

Ingrediente:

  • Aluat:

200g de faină plus puțină pentru întins aluatul

1/2lgț de sare

75g unt plus puțin pentru uns tava

apa

( puteți folosi și aluat cumparat)

  • Umplutură:

250 g brânză Cheddar sau cașcaval ras

4 roșii tăiate felii

200 g șuncă, tăiată în bucăți

5 ouă

100 ml lapte

200 ml smântână

Sare- *sfat- dacă șunca pe care o folosiți este foarte sărată ( ca cea pe care am folosit-o eu ) atunci puteți renunța la sare în umplutură

Piper proaspăt măcinat

Cimbru proaspăt /uscat

EN: First step is to create the dough . Yes, do it at home! Believe me it is very easy. It makes no sense to use the one from the supermarket. It takes time to get it defrosted.For the dough, put the flour together with a pinch of salt in a large bowl. Rub in the butter until you have a soft breadcrumb texture. Add enough cold water to transform the  mixture  into  a firm dough, and then rest it in the fridge for 30 minutes.Roll out the dough on the floured table and butter a tray. Put the rolled out dough on the dish.  *Tip- Don’t cut off the edges of the dough. If you do this at this stage – like i did- when you pour in the mixture it will trickle under the dough straight into the tray.  Ensure that the edges are covering the dish. Chill again.Preheat the oven to 190C. Remove the dough from the fridge and cover it with baking parchment and then fill it with baking beans. *Tip- i used normal dry beans but be carefull on the quantity of the beans you use. You just need to cover it with one layer and not put a heavy weight on the dough. It will not cook well. Put the baking tray into the heaten oven and bake blind for 20 minutes. Remove the beans and parchment and return to the oven for another five minutes to cook the dough. RO: Primul pas este aluatul. Da, voi trebuie să- l faceți acasă! Este ușor și nu văd rostul să- l cumpărați din magazin. Îi ia ceva până se dezheață.Pentru aluat, puneți făină cu puțină sare într-un castron. Apoi adăugați untul și amestecați până obțineți un amestec de o consistență fărămicioasă. Adăugați apă – puțin câte puțin- până când obțineți un aluat tare. Apoi la frigider cu el pentru 30 de minute.Rulați aluatul pe o suprafață pudrată cu faină . Ungeți o tavă rotundă pentru copt cu puțin unt. Puneți aluatul în tavă. * Sfat- nu tăiați marginile aluatului acum. Eu am făcut acest lucru și atunci când am pus amestecul , s- a scurs sub aluat , direct în tavă.  Marginile aluatului  trebuie acopere tava. Puneți din nou la rece.Încalziți cuptorul la 190 C. Luați aluatul din frigder și îl acoperiți cu hârtie de copt și boabe pentru gătit. *Sfat – eu am folosit fasole uscată dar aveți grijă la cantitate. Trebuie pus doar un strat. Dacă îngreunați aluatul nu se va coace bine. Puneți tava în cuptor și coaceți la orb pentru 20 minute. Apoi scoateți boabele și pergamentul și mai lăsați la cuptor pentru încă 5 minute.

b880b963-e6f0-4adf-a2e7-5ffd575e4d84wallpaper

EN: Second step consists in filling the pastry. Sprinkle the cheese into the dough base and add the sliced tomatoes. Fry the bacon pieces until crisp and sprinkle on top. Mix the eggs with the milk and cream in a bowl and season. Pour the mixture over the bacon and cheese. Then sprinkle the thyme . Bake for 30-40 minutes- at around 160C- and remove from the oven. Now you can cut the edges of the dough- and then cool. You can serve it with a simple green salad and a nice glass of dry red wine. You will see, I can combine almost all the dishes with fresh, green salad and a glass of red wine. Enjoy! RO:  Cel de al doilea pas constă în umplerea aluatului. Presărați brânza rasă și roșille peste aluat. Înainte de a pune șunca, aceasta trebuie prăjită. Amestecați ouăle cu laptele și cu smântâna și asezonați. Turnați acest amestec peste ingredientele deja așezate în baza de aluat. Coaceți timp de 30- 40 de minute. După coacere puteți tăia marginile aluatului și apoi lăsați tarta să se răcească. Cred ca se combină foarte bine cu o salată verde și un pahar de vin roșu, sec. Cam orice cred ca se combină bine cu salata verde și vinul roșu. Enjoy!

d146a5f1-a888-4d68-aa1e-cf1321f26e63wallpaper-1

a592e1c0-6ef2-4043-9070-b267b56a0867wallpaper

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to

  1. Kalancea says:

    yummi yummi!!!!
    looks delicious from the pics 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s