EN: I am a person who never leaves home in the morning without eating breakfast. It is a healthy habit which also gives me a positive attitude during the day… together with a good cup of coffee. I am sharing a few ideas of quick and healthy breakfast for the week which is about to start. | RO: Sunt una dintre acele persoane care nu pleacă dimineața fără să ia micul dejun. Este un obicei sănătos care mă și ajută să am o atitudine pozitivă pe parcursul zilei…alături de o cană bună de cafea. Vă arăt astăzi câteva idei de mic dejun rapid și sănătos pentru o nouă săptămână. |
EN: Ingredients for 2 persons:
8 thin slices of any type of cheese you prefer. There are times when I use normal cheese or Emmentaler. It is up to you and what you have in the fridge. 4 slices of prosciutto, ham – again it is up to what you have available. 2 carrots – peeled and cut lengthwise 6 cherry tomatoes or 2 normal tomatoes 4 radishes 1 avocado sliced in half and filled For the avocado filling you need below : 200 g of gorgonzola or Brie cheese 1 knob of butter 100 g of walnuts Zest of half or lemon or lime Mix the ingredients all together and then fill the halves of avocado. If you have some leftover walnuts just put them over the cheese. |
RO:Ingrediente pentru 2 persoane:
8 felii subțiri de brânză. Folosesc și cașcaval normal și Emmentaler. Depinde de voi și de ce aveți în frigider. 4 felii de prosciutto, șuncă- din nou depinde de ceea ce aveți disponibil. 2 morcovi curățati și tăiați pe lungime 6 roșii cherry sau 2 roșii normale 4 ridichi 1 avocado tăiat în jumătate și umplut Pentru umplutura de avocado aveți nevoie de: 200 g gorgonzola sau brânză Brie 1 cub de unt 100 g de nuci Zeama de la jumătate de lămâie sau lămâie verde Amestecați toate aceste ingrediente și umpleți jumătățile de avocado . În cazul în care vă mai rămân nuci , folosiți-le . Le puteți pune peste feliile de brânză. |
EN: This is my version of omelette. Hope you like it!
Ingredients : 3 eggs 2 champignons mushrooms 5 cherry tomatoes 1 handful of parsley 2 spoons of double cream 2 slices of any cheese you like Salt and pepper Oil for cooking First step is to mix the eggs with the cream, salt and pepper . Than add the sliced cheese and mix again. Put a pan on the gas with the oil and in the mean time cut the mushrooms in small slices. I start with the mushrooms first as to get them fried a bit and then i pour in the egg mixture. When i see the omelette is starting to cook a bit , i immediately pour in the tomatoes and the parsley . Cook it for 5 minutes and then it is ready. You can serve it with some olives and slices of bread with avocado.
|
RO: Aceasta este versiunea mea de omletă. Sper să vă placă!
Ingrediente: 3 ouă 2 ciuperci albe 5 roșii cherry 1 mână de pătrunjel 2 linguri de smântână 2 felii de brânză Sare , piper Ulei pentru prăjit Pentru început trebuie să amestecăm ouăle cu smântâna, sarea și piperul. Apoi adăugăm bucățile de brânză și amestecăm din nou. Puneți o tigaie la încins iar între timp tăiați ciupercile în bucăți mici. Încep să prăjesc întâi ciupercile și apoi adaug amestecul de ou. Când observ că omleta începe să se coacă, pun imediat roșiile tăiate și pătrunjelul. O puteți găti 5 minute și este gata. Varianta mea de servire este alături de niște măsline și o felie de pâine cu avocado. |
EN: This is very easy to do hot sandwich .Ingredients for 2 persons:
2 slices of bread 2-4 slices of bacon 2-4 slices of hard cheese 1 tomato cut in thin slices Salt, pepper, fresh or dry basil Olive oil Slice the bread then pour some drops of olive oil on each slice of bred than some basil . Add the cheese on the bread and then the sliced tomatoes. Season with salt and pepper. In the meantime preheat the oven . Wrap each slice of bread with the bacon. Then put then on tray with backing sheet or directly on the oven grill- but here you have to be careful as the cheese will melt and you might end up with cleaning the oven that morning. Therefore , putting them on a tray is more efficient. Enjoy your breakfast and the new upcoming week! |
RO: Acesta este un sandviș cald foarte ușor de făcut.Ingrediente pentru 2 persoane:
2 felii de pâine 2-4 felii de șuncă 2-4 felii de brânză tare 1 roșie tăiată felii Sare, piper , busuioc proaspăt sau uscat Ulei de măsline Feliați pâinea și ungeți fiecare felie cu ulei. Puneți puțin busuioc. Adăugați brânza și roșiile feliate. Asezonați cu sare și piper. Între timp încălziți cuptorul. Înfășurați fiecare felie de pâine cu șunca. Apoi așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt sau direct pe grătarul cuptorului – aici trebuie să vă previn că se topește cașcavalul și există posibilitate să aveți de curățat cuptorul în acea dimineață. Așadar, pe tavă este mult mai eficient. Să vă bucurați de fiecare mic dejun și de noua săptămână! |
Hmm, oare de ce nu aveai pasiunea asta si cand stateam impreuna si faceam acte aditionale la pactul nr.1/2005? :)))
Arata f bine totul…sunt f mandra de tine! puuup
yummi yummi yummi…asa treatment primesc si eu maine dimineata? 😛