Spiced butter turkey / Curcan cu unt condimentat

a0fd96de-0090-4e2c-a84d-329d6adee6edwallpaper

EN: This is a weekend recipe as the turkey legs are cooked really slowly in around 2- 3 hours. But believe me it worth the waiting. It is my interpretation of stuffed turkey, only without the entire turkey. In this way you can enjoy turkey meat not only when you have special dinners with guests. RO: Aceasta este o rețetă de weekend deoarece pulpele de curcan vor fi coapte la o temperatură scazută timp de 2-3 ore. Oricum, merită să așteptați. Este varianta mea de curcan umplut , doar că fără întreg curcanul. În acest fel vă puteți bucura de carnea de curcan nu doar când aveți cine speciale cu musafiri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EN: Ingredients for 2 -3 persons2 turkey legs100 g butter

1.5 tbs dry thyme

1 tsp of salt  and extra for the final seasoning

1 tsp pepper and extra for the final seasoning

1 tbs olive oil

Peel of an orange

Peel of a lemon

3 garlic cloves crushed

RO:  Ingrediente pentru 2 – 3 persoane2 pulpe de curcan100 g unt

1.5 lg de cimbru uscat

1 lgt de sare plus extra pentru asezonarea finală

1 lgt de piper plus extra pentru asezonarea finală

1 lg de ulei

Coaja rasă de la o lămâie

Coaja rasă de la o portocală

3 căței usturoi zdrobiți

EN: Season the butter with the thyme, salt and pepper. Pour in the olive oil and the grated peel of the orange and lemon. Mix together than add the crushed garlic cloves. See bellow the mixture that you should have. RO: Asezonați untul cu cimbrul, sarea și piperul. Turnați uleiul de măsline și coaja rasă de la o lămâie și o portocală.Amestecați și apoi adăugați usturoiul. Mai jos vedeți amestecul pe care trebuie să- l obțineți.

96a2ec74-d4e8-49fd-af7c-f52280005488wallpaper

EN: Once the mixture is ready you can start peeling off the turkey legs but not until the end. The  skin should remain intact and the edges stacked to the edge bone as to be able to keep the mixture inside.At this stage place the mixture under the skin and spread it evenly.After you have filled in the skin with the mixture, place the turkey in a tray . In the meantime preheat the oven at 160 C. Do the final seasoning with salt, pepper and a bit of olive oil.

Cover the baking tray with a tin foil very carefully  and seal it.

Place the tray in the oven for the next 2 h 30 min at 140 C.

RO: Când amestecul este gata, puteți să desprindeți pielea de pe curcan dar nu de tot. Pielea trebuie să rămână întreagă iar marginile prinse de osul din capăt. Numai în acest fel puteți să mențineți umplutura sub piele.Acum puteți pune umplutura sub piele și să o întindeți egal.După ce pielea a fost umplută, pulpele se pun în tavă. Între timp încălziți cuptorul la 160 C. Asezonați la final cu sare, piper și ulei de măsline. Sigilați tava cu folie de aluminiu.

Puneți tava la cuptor pentru următoarele 2h 30 min la o temperatură de 140 C.

87cb4bf0-3b8b-47d8-a692-0b6476332e15wallpaper

EN: When ready, you can serve it next to some potatoes made in the oven or rise.Of course, don’ t forget about the green salad and a nice glass of red wine. Enjoy! RO: Când este gata, îl puteți servi cu niște cartofi la cuptor sau orez.Desigur, nu uitați de salata verde și paharul de vin roșu. Poftă bună!

P2159484

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Spiced butter turkey / Curcan cu unt condimentat

  1. Diana says:

    Hmm, nu am gatit niciodata curcan pentru ca aveam impresia ca toate retetele care contineau “ingredientul” principal sunt mult prea sofisticate! In schimb reteta asta imi da impresia de o mancare delicioasa in special datorita simplitatii ingredientelor….bine, mai tb sa scap de ideea: “curcanul are prea multe oase”:)))

  2. Chiar nu are multe oase si este o reteta care are succes…Vreau sa o incerci si apoi sa te fac vedeta pe blog. Ce zici ?

  3. Kalancea says:

    eu am fost acolo la sustinut si nu m-ai facut vedeta 😦
    eu aici nu gasesc picioruse de curcan 😦 caut de cateva zile pentru a-i face lui Michael dar no chance 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s