Când roșiile și pătrunjelul se întâlnesc cu midiile…that’s amore!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da, am găsit midii proaspete și de la noi, din neagra noastră mare. Am cumpărat cam 1kg și jumătate, pe care le-am curățat ceva timp dar a meritat. Dacă aveți ocazia să le cumpărați cu “ mustățile “ gata curățate este mult mai eficient . Economisiți ceva timp.

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este ca midiile să fie închise. Dacă găsești unele deschise, nu le folosi . Nu sunt proaspete.

Așadar, curățatul fiind gata, m-am apucat de sosul de roșii.

Am folosit:

1 conservă de roșii de bună calitate – 400 g

Jumătate  ardei iute roșu

4 căței de usturoi

Sare, piper

Ulei de măsline- 2 linguri

1 linguriță jumătate de hrean ras

Jumătate de pahar de vin roșu

Zeama de la o lămâie

Le-am facut o pastă – poți folosi blender și chiar mixer pentru aceasta operațiune.

Într-o oala mare încinsă am pus scoicile . Le-am lăsat să se încălzească și apoi am turnat sosul pe deasupra. Am pus capac și le-am amestecat în oală . Le-am lăsat pe foc  în jur de 20 de minute cu capacul pus și amestecând cu oala din când în când. Nici nu cred că poți amesteca midii cu lingura.

Ideea principală este ca midiile să se deschidă. Atunci îți dai seama că sunt făcute. Ce găsești închis, arunci.

Între timp fierbi niște spaghetti și masa este gata.

midii

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s